Aantal
6
pers.
Recept

Bosbessenparfait Charlotte

Met deze fantastische ijstaart kun je heerlijk uitpakken met bijvoorbeeld je kerstdiner. Een mooie strik erom en een beetje vuurwerk en iedereen zal onder de indruk zijn.

Ingrediënten
  • 300 g bosbessen
  • 75 g geleisuiker
  • 75 g suiker
  • 4 eierdooiers
  • 350 ml slagroom

Extranodig

  • Charlotte vorm
  • Cake
  • Lange vingers
  • Witte chocolade sterren
  • Knetter Tony Chocolony
1.

• Breng 200 g bosbessen met 2 el water en de geleisuiker aan de kook totdat de bessen knappen en de suiker oplost. Neem de pan van het vuur en pureer de bessen met de staafmixer tot een puree. Laat de puree afkoelen.

• Kook de suiker met 2 el water in een steelpan met dikke bodem tot een heldere siroop. Draai het vuur laag en laat de siroop ± 10 min. pruttelen.

2.

• Klop met de mixer de eierdooiers luchtig en schenk hier de suikersiroop in een dunne straal bij. Ga door met mixen tot het mengsel is afgekoeld.

• Klop de slagroom lobbig en spatel het door het dooiermengsel. Spatel de bosbessenpuree losjes door het slagroommengsel. Het is de bedoeling dat de fruitpuree en de room niet goed mengen, zodat er mooie, donkerrode twirls in de parfait komen.

• Bekleed de bodem van de Charlotte vorm met plakken cake van een halve centimeter dikte. Zet daarna de lange vingers rechtop met de suikerkant tegen de taartrand aan. Schenk de parfaitbasis erin. Dek af met plasticfolie en vries de parfait ± 6 uur in tot hij stevig is.

3.

• Los de bosbessenparfait uit vorm garneer de bovenkant met de rest van de bosbessen, witte chocoladesterren, Tony Chocolony en munt.