Aantal
8
pers.
Recept

Bosbessentaart

Deze taart is dan toevallig gevuld met bosbessen, maar heb je een overschot aan rabarber of aardbeien, dan gebruik je die toch!
De bodem bestaat uit een klasieke harde wener deeg, alleen vervang ik de helft van de bloem voor zelfzijzend bakmeel. Dan wordt het net iets brosser.

Ingrediënten

Deeg:

  • 100 gr suiker
  • 200 gr boter
  • 150 gr bloem
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • snuf zout

Vulling:

  • 570 gr bosbessen
  • 100 gr suiker
  • e el maizena
  • 2 el citroensap
  • 1 el citroenrasp
1.

__Werkwijze __

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Vet een quichevorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
  • kneed alle ingrediënten van het deeg tot een samenhangend deeg, hoe minder je kneed, hoe brosser de bodem.
  • rol de helft van het deeg uit tot een lap van 3 mm dikte en bekleed de vorm hiermee.
  • doe de bosbessen, suiker, maizena, cirtoen rasp en sap in een mengkom en roer doorelkaar.
  • stort de vulling in de bodem.
  • Rol de andere helft van het deeg uit tot een lap van 3 mm dikte en dek hiermee de taart af.
  • Bestrijk de bovenkant nog even met een eigeeltje en dan kan de taart 40 minuten de oven in.
2.
  • doe de bosbessen, suiker, maizena, citroen rasp en sap in een mengkom en roer doorelkaar.
  • stort de vulling in de bodem.
  • Rol de andere helft van het deeg uit tot een lap van 3 mm dikte en dek hiermee de taart af.
  • Bestrijk de bovenkant nog even met een eigeeltje en dan kan de taart 40 minuten de oven in.