Eigenlijk is het best makkelijk om deze dumplings te maken. Alle ingrediënten even hakken in de Magimix en vullen maar.
Ook heb je een mooi excuus om even naar de Toko te gaan. Daar hebben ze kant en klare dumpling vellen in de vriezer, en ook van die mooie stapelbare stoommanden, ideaal zijn ze.
1 teen knoflook, gepeld en in stukken
2 cm gember, geschild en in stukken
200 g rauwe gepelde garnalen
75 g shiitakes
1 tl sojasaus
3 bosuitjes, in dunne ringen
½ eiwit
3 el fijngehakte koriander
1 el (zwarte) sesamzaadjes, geroosterd (+ extra om te bestrooien)
± 20 gyoza of wontonvellen*
neutrale olie om het rekje in te vetten
soja-dipsaus:
1 tl donkerbruine suiker
1 el rijstazijn
2 el sojasaus
½ rode chilipeper, in ringetjes (of meer/minder naar smaak)
1 tl sesamolie
*Diepvries wonton- en gyozavellen zijn te koop in de ruim gesorteerde supermarkt of bij de Aziatische supermarkt. Laat het pak ± 1 uur op kamertemperatuur ontdooien. Leg tot gebruik in de koelkast. Voor deze dumplings kun je beide soorten deeggebruiken, maar knip vierkante velletjes met een schaar bij tot een rondje.