Aantal
8
pers.
Recept

kokoslimoentaart met aardbeien

Deze frisse taart doet het goed in de zomermaanden.
Je kunt er een mooi nagerecht van maken, maar hij is ook zo heerlijk bij de koffie! Hij gaat twee keer de oven in. De eerste keer om alvast de bodem te garen en daarna met de kokoslimoencrème erbovenop

Ingrediënten

ingrediënten

Deeg:

  • 125 gr boter
  • 110 gr suiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille aroma
  • 225 gr bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snuf zout

Vulling:

  • 4 eieren
  • 220 gr suiker
  • 60 gr kokos
  • 50 gr bloem
  • 375 ml slagroom
  • 160 ml kokosmelk
  • rasp en sap van 2 grote limoenen
1.

__Werkwijze __

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Mix de boter en de suiker zacht en romig.
  • Voeg het ei en de vanille toe en mix tot het glad is.
  • Meng de bloem, bakpoeder en zout er zo kort mogelijk met een spatel door.
  • vet een bakblik in en bekleed de bodem met een pappapier.
  • Doe de deeg in de vorm en bak 15 minuten in de oven.
  • Roer alle ingrediënten van de vulling door elkaar en giet op de voorgebakken bodem.
  • De taart moet nu nog 35 minuten in de oven.