Aantal
6
pers.
Recept

Kokosnoot en limoenparfait met aardbeien

Dit dessert ziet er super mooi uit op je bord. De parfait proeft lekker naar limoen en een fleugje kokos. Tijdens de workshop hebben we de aardbeien nog eventjes gemarineerd met de malibu. Tjonge, daar word je vrolijk van.

Ingrediënten
  • 150 ml kokoslikeur

  • Rasp en sap van 3 limoenen

  • 200 gr suiker

  • 8 eidooiers

  • 700 ml slagroom

  • 16 aardbeien, in plakjes

  • Poedersuiker

  • 1 kokosnoot

1.
  • Meng de likeur, het limoensap en 160 gr suiker in een roestvrijstalen kom.
  • Voeg de eidooiers toe en klop ze au bain-marie stijf en schuimig.
  • Haal van de warmtebron en blijf kloppen tot het mengsel in afgekoeld tot kamertemperatuur
  • Klop de room lichtjes tot hij lobbig is en voeg toe aan het eimengsel.
  • Verdeel de parfait over ringen of bakjes en zet ze in de vriezer.
  • Kraak de kokosnoot en haal het vlees eruit
  • Snijd of rasp in dunne plakjes en leg deze op een bakplaat.
  • Droog ze ongeveer 7 minuten in de oven op 160 graden Celsius tot de chips goudbruin worden.
  • Meng 40 gr suiker met 2 el limoenrasp, zet weg tot gebruik.
2.

Afmaken en serveren

  • Haal de parfait uit de ringen en rol ze door het suikermengsel
  • Strooi de rest van het mengsel over de aardbeien en leg ze op de parfaits.
  • Leg de chips erbovenop en strooi er poedersuiker overheen.