Menu
Afhaal
Home
Afhaal
Winkel
Agenda
Recepten
Over Chefs Tafel
Wat doet Chefs Tafel?
Contact
recepten
/ Voorgerechten
/ Soep van b...
Aantal
6
pers.
Recept
Soep van bosbietjes, crème fraîche en croutons
Ingrediënten
1 bos bosbietjes of ½ kg bieten zonder loof
2 kruimige aardappels (± 250 g) bijv: eigenheimer of doré
1 sjalotje
1 teentje knoflook
1½ l bouillon
125 g crème fraîche
2 e.l. truffelolie
4 sneetjes wit brood
¼ bosje bieslook
olijfolie
peper en zout
1.
Schil de bietjes en de aardappels, houdt de helft van de bietjes apart.
Snijd de rest van de bietjes en aardappels klein, de bietjes half zo groot als de aardappels.
Snipper het sjalotje. Hak de knoflook fijn.
Fruit het sjalotje aan in wat olijfolie, voeg de knoflook toe en daarna de bietjes en de aardappel.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook, laat ca. 30 minuten zachtjes koken.
Snijd de rest van de bietjes in kleine blokjes van ca. 0,5 cm.
Roerbak deze ca. 15 minuten zachtjes in wat olijfolie totdat ze gaar en gekaramelliseerd zijn.
Snijd ondertussen de korstjes van het brood en snijd het brood in blokjes.
Meng ze in een kom met een eetlepel olijfolie, peper en zout en schep ze even om.
Bak ze op een bakplaat of ovenschaal door en door krokant in een oven op 170º C (10 á 15 minuten).
Snijd de bieslook in stukjes van ongeveer 1 cm.
Pureer het aardappel-bieten mengsel na ongeveer 30 minuten en breng deze op smaak met peper en zout en eventueel citroensap.
Haal het van het vuur tot gebruik om kleur en smaak te behouden.
2.
Afmaken en serveren
Breng de soep snel aan de kook en voeg de truffelolie toe.
Doe ondertussen een theelepel crème fraîche en daarop een lepeltje bietenblokjes in de borden en lepel de soep er voorzichtig naast.
Strooi als laatste wat gesneden bieslook.
Serveer de croûtons apart daar ze snel hun knapperigheid verliezen.