Deze heerlijke fluweel zachte soep heeft lekker veel pit. In het recept staat kerriepoeder en garam masala, maar je kunt deze ook vervangen door je eigen favoriete kerriekruiden. Tijdens de workshops gebruikten we gele curry poeder van Green Gypsy en een vers gele curry mengsel. Belangrijk is dat de soep wel pit krijgt. Wanneer je het niet prettig vindt een hele krab te koken, kun je deze ook vervangen door krabvlees uit blik of rivierkreeftjes of kip.
olijfolie
4 uien
3 teentjes knoflook
4 zoete aardappels
1 rode paprika
1 duim gember
3 l groentebouillon
2 limoenblaadjes
1 tl currypoeder
1 tl garam masala
Garnering;
½ rode chilipeper
125 ml klein blikje kokosmelk
Noordzeekrabben zijn behoorlijk groot, vanaf zo’n 750 gram per stuk tot zwaarder. Kook ze per krab één voor één gaar, zodat het water niet te snel afkoelt.
Zorg dat de krabben echt flink koud zijn, liefst onderkoelt. Leg ze dus van tevoren in de koelkast.
Breng in een zo groot mogelijke soeppan (voor minimaal 8 liter water) zoveel mogelijk water aan de kook. Voeg 3-4 el zeezout toe. Laat het water flink koken en voeg telkens een krab toe. Pak het achterlijf van de krab met een tang beet. Laat de krab in 5-7 min. gaar koken. Neem dan de krab uit het water en doe hem gelijk in een bak koud water.
Serveer de soep in een kommetje. Leg onderin een portie vers krabvlees en schep de soep erover. Werk af met een scheutje kokosmelk en eventueel een takje koriander en een beetje fijngesnipperde chilipeper.