Wanneer je oud brood over hebt is dit een heerlijk nagerecht om te maken. Trouwens ookal heb je geen oud brood, je moet het zeker een keer maken. Super simpel, maar ooh zo lekker!
vorm;
50g licht gezouten boter, verzacht
50g basterdsuiker
1 brood medium gesneden wit brood, korstjes verwijderd
vulling;
300g basterdsuiker
100g licht gezouten boter
2kg Cox appels, geschild, gekerfd en in 8 gelijke wiggen gesneden
Extra nodig; charlotte of pudding vorm.
Ronde uitsteker 4 cm
custard;
500ml volle melk
1 vanillestokje, zaden geschraapt
5 scharreleigeel
30g basterdsuiker
charlotte
custard
Als de Charlotte volledig wordt afgekoeld en vervolgens een paar uur wordt gekoeld, zal de pectine in de appels opstijven en is het veel gemakkelijker om te snijden. De Charlotte kan dan gekoeld geserveerd worden met hete vla. Als alternatief kan het warm worden geserveerd, maar het kan een beetje instorten bij het serveren.